Tango Studio

In perioada in care o firma americana construia Palatul Telefoanelor pe Calea Victoriei , cand lucrarile de contruire a Palatului Regal luau sfarsit, cand Arcul de Triumf ridicat initial din lemn si stuc se “fortifica” cu beton armat si granit, cand sociologul Dimitrie Gusti infiinta Muzeul Satului si cand se amenaja Parcul Herastrau (pe atunci Parcul National Carol II), iar la restaurantele Flora si Baneasa se dansa tango, ei bine pe vremea aceea, in inima Bucurestiului, intr-un cartier splendid, inconjurat de vile impunatoare si multa verdeata, s-a construit un loc care astazi isi reaminteste cu nostalgie acele timpuri.

Ma tot gandesc cum era viata atunci, pe vremea cand Romania era granarul Europei, cand toate lucrurile se faceau altfel, cand timpul parca curgea altfel... incerc sa-mi imaginez cum ... dupa o zi incarcata si aglomerata in centrul Bucurestiului lumea se retragea in apartamente cochete pentru a se pregati de o iesire in oras, la o taverna, in parcul Cismigiu, la o plimbare la sosea, la teatru ... seri petrecute in societate la un club plin de fum de trabuc, sau de ce nu intr-o vizita in jurul unei mese la un joc de carti, sau la o cafea cu prietenele... Imi imaginez cum doamnele se aranjau, se machiau, isi alegeau rochia de seara si bijuteriile, isi aranjau cate o suvita rebela, se parfumau... in timp ce domnii dati cu briantina purtau intotdeauna palarii si costume elegante, croite pe masura la un renumit croitor din oras, din stofe bine alese... imi imaginez politetea cu care se adresau unii altora, manierele pe care le aveau, felul in care se purtau si toata viata pe care o aveau... desigur imi place sa cred ca arta avea un loc important in viata cotidiana a orasului, si ca serile la opera, piesele de teatru, expozitiile, literatura, muzica, baletul, dansul erau la loc de cinste! Imi aduc aminte de o poveste, poate etern valabila, poate un clieseu, poate povestea fiecaruia dintre noi... a unui tanar, care, dornic sa se integreze in societate se duce sa ia lectii de dans, la o bine cunoscuta profesoara din oras care se dovedeste ca era o adevarata lady... si ... am uitat povestea!!!... he, he, sa-mi las imaginatia sa curga?... ia sa vedem ce poate iesi de aici (science fiction se numeste ce urmeaza): evident viata acelui tanar se schimba in finalul povestii, dupa ce este este "supus" unui drum initiatic in ale dansului! Taa-na-nam, taa-na-nam... si totul e bine cand se sfarseste cu bine: acel tanar devine un dansator desavarsit cu maniere ireprosabile, iar profesoara este mandra si foarte multumita de progresul lui!!! Fain e locul unde se intampla toata transformarea acestui tanar, timpul petrecut la studioul de dans, atmosfera, muzica... dar asta e partea pe care trebuie s-o descopere fiecare!

Ei bine cunosc niste oameni care vor sa faca acest lucru! Lucrul pe care l-a facut doamna din povestea noastra: un loc cu o atmosfera pentru dans, si nu orice dans... da, pentru tango... pentru cei care vor sa danseze, pentru cei care vor sa invetze, pentru cei care vor tango! Si s-au apucat, si au muncit, si au zugravit, si au schimbat podele, si inca nu au terminat... mai e de munca! Dar mai e putin si totul e gata!

In avanpremiera cateva imagini:

The tango studio - entrance

The tango studio


View over Bucharest from the tango Studio

"Scara odihnindu-se" - imagine din timpul lucrarilor la studioul de tango


"Dale, dale, dale ca mai avem o bucat' de tavan aicea!"


Team work at the tango studio


Work at the tango studio

Comentarii

Andrei a spus…
hei, daca aveti nevoie de o mana de ajutor sa ziceti.
Incoruptibilul™ a spus…
Superb ! Felicitari ptr realizare !!!
Pare rau ca n-am putut sa ajut :(
Tango Brujo a spus…
pai ar mai fi vreo 2, 3 lucruri de facut
Claudia Buzoianu a spus…
Arata super!!!

Am fost incantata cand am auzit ca se deschide, imi place cum evolueaza lucrurile in sensul diversificarii de oferte,abia astept inaugurarea!

Clau
La Sastresa a spus…
Stai sa vezi cum o sa fie cand o sa fie gata!

:)

Cautati in acest blog