Nuevo Tango Quintet - lansare album Piazzolla


 Primul album din Romania integral, original, Piazzolla
Concert si lansare CD ”Aniver Tango”
22 decembrie 2012
Teatrul National Timisoara



Iata ce scrie presa in urma cu cateva ore, si sunt convinsa ca asa a fost:
Nuevo Tango Quintet a declansat febra Piazzolla la Timisoara

Cufundată în penumbră roşie, sala Teatrului Naţional Timişoara a fost indundată, sâmbătă seara, de misterul, senzualitatea, incandescenţa nuevo tango-ului. Roxana-Yvonne Coşereanu (pian), Alin Stoianovici (acordeon cromatic), Sascha Bota (vioară), Ionuţ Dorobanţu (chitară), şi Johnny Bota (contrabas), artiştii care, de doi ani, explorează împreună, cu o impresionantă migală, această zonă muzicală, au cuprins în primul volum Anivertango câteva dintre cele mai frumoase piese ale lui Piazzolla, precum celebrele Libertango, Adios Nonino, Adios Nonino sau Oblivion.





Fluxul copleşitor de energie pe care cvintetul timişorean îl dezlănţuie în concerte, maniera subtilă de a se poziţia în zona de interferenţă dintre jazz, simfonic şi show muzical, de a surprinde şi reda bizareriile şi fantezia muzicii lui Piazzolla, inflexiunile meridionale, nostalgice, romantice, culoarea pasiunii induse de acordeon, relaţia impecabilă dintre instrumente ca un tango de mare clasă şi plăcerea evidentă a muzicienilor de a cânta aceste partituri au făcut din concertul Nueva Tango Quintet o experienţă bulversant de emoţionantă.




Astor Piazzolla însuşi ar fi fost pesemne măgulit să vadă la ce cozi imense s-au aşezat admiratorii săi din Timişoara pentru primul disc exclusiv dedicat muzicii lui în România. La concertul Nuevo Tango Quintet de lansare a albumului Anivertango nu s-a mai găsit loc nici printre rânduri, în picioare.


Dacă la lansare spectatorii au fost întâmpinaţi cu şampanie şi şi-au putut lua cu 30 de lei discul pe care artiştii au acordat autografe, albumul Anivertango, produs în serie limitată, se va putea găsi, de acum încolo, la Librăriile Caligraf şi Mihai Eminescu din Timişoara, la preţul de 40 de lei.




Albumul foto aici

Un articol despre Nuevo Tango Quintet in Bucuresti, 3 noiembrie 2011, aici :http://lasastresa.blogspot.ro/2011/11/nuevo-tango-quintet-in-bucharest.html

Comentarii

Cautati in acest blog