Tango Escenario la Romanii au Talent 2017

 
 Kicsi Congor si Antonella Terrazas, Romanii au Talent 2017

Nu cred ca exista cineva in “mica” noastra comunitate de tango din toata tara care sa nu-l stie pe Csongor. Si nu neaparat pentru faptul ca este castigatorul Campionatului European de Tango 2015, ci pentru prezenta lui la nenumarate evenimente din tara si din afara, atat pe scena cat si pentru cursurile si seminariile susutinute in principalele orase in care dansam tango. Acum Kicsi Congor si Antonella Terrazas, au promovat tangoul la Romanii au Talent 2017.
 


Este important pentru fenomen in sine, pentru tango, sa fie prezent in media, la eveninete televizate, la ore de varf cu audienta maxima. Da, este o promovare foarte buna, pentru ca tangoul este prezentat celor care nu danseaza tango. Un astfel de dans nu poate fi uitat usor... ba chiar poate naste fantezii in capul privitorilor, si cu putin noroc, mai devreme sau mai tarziu unii dintre ei vor dansa cu noi la milongi si ne vom bucura impreuna de aceasta pasiune.

Asta este evident cu ochiul liber. Probabil ca multa lume a gandit asa, chiar daca nu a pus-o in cuvinte. Dar mai este un aspect foarte important. Show-urile de televiziune si producatorii acestui gen de spectacol vor marea cu sarea, vor explozivul, vor nemai-intalnitul, iar in acest context, participantii sunt tentati sa se duca dincolo de cea ce s-au dus sa prezinte, si sa uite esentialul. Adica, daca te-ai dus sa dansezi tango, sa dansezi tango pur pana la capat.

Era de asteptat si evident ca numai un dans de tango escenario putea trece de preselectii si putea ajunge in fata juriului pe scena la Romanii au Talent. Dar, in ciuda cerintelor de extravaganta, Csongor si Antonella au prezentat un tango escenario pur, fara elemente imprumutate din alte dansuri. Am urmarit un dans asemanator celor de la Campionatul Mondial de tango de la Buenos Aires, sectiunea Escenario, doar povestea a lipsit. Sincer, pentru ca nu au avut o poveste evidenta mi-a placut mai mult. Daca ar fi insiropat cu poveste nu stiu daca mi-ar mai fi placut. Asa "ruff", mi s-a parut mult mai autentic si nu m-a deranjat cantitatea de elemente fantastice cerute de un show. Extrem de bine executate. Fara cusur. Cu energie si conexiune. Foarte expresiv, si in acelas timp cu naturalete.

Tot ce a fost acolo a fost tango, nu altceva. Este important ca ceea ce se promoveaza unui public neavizat sa fie de cea mai buna calitate, pentru ca cei care nu stiu nimic-nimic despre asta, o iau de buna si asta o sa considere ca este tango. Daca le dansezi o cacialma de tango cu flamenco, o sa zica ahaaaa, deci asta e tango. Nu. Flamenco nu e tango! Ca apoi te trezesti cu ei in sala de curs si te intreba …. profu' da' noi cand facem miscarea aceea cu mana fluturata in aer, si cu tropaieli in podea?... Eventual si cu un chiot de Mariacii la final! Nu, Malaguena Salerosa nu e tango, e “Kill Bill” https://www.youtube.com/watch?v=go9g7ma5vyc

Asadar, cand mai facem “prezentari” de acest gen prin mall-uri, si alte cumetrii, zic sa lasam palariile acasa, lasati trandafirii dintre dinti, un costum decent si o fusta crapata pana in panzele albe este suficient chiar daca nu are paiete ;) Dansati sentimentul, cei care privesc asta o sa inteleaga.



Pe Csongor il gasiti la cursuri la Tango Misterio in Brasov (https://www.facebook.com/tangomisteriobv/) si la seminarii organizate prin tara, anuntate din timp si pe Calendar. Antonella este invitata cel putin o data pe an in Romania pentru a sustine lectii de tehnica pentru followeri.




Comentarii

Cautati in acest blog