Transilvania Tango Experience – Review



Un eveniment care a crescut de la an la an in ritm exponential. A inceput de la o ideie simpla “hai sa ne vedem noi care suntem mai aproape aici in Transilvania, sa ne intalnim sa facem un schimb de experienta”, iar la a 4-a editie erau deja peste 100 de participanti la un curs cu profesori autohtoni, din tara, fara sa-i punem la socoteala pe cei care erau la milonga de dupa-amiaza in desfasurare in paralel. Sincer, cred ca nici un cuplu de argentinieni nu a mai avut atata participare la un singur curs, in Romania! Este absolut fascinant. Si in ciuda acestei cresteri masive, organizarea a ramas impecabila la fiecare editie, cu extinderile spatiale necesare si tot ce trebuie.


Pe langa locatia minunata, aflata echitabil fata de mai toate orasele in care se danseaza tango, in centrul tarii, langa Sibiu, experienta de la Avrig, te aduce aproape de prietenii de pe peste tot si este o buna ocazie pentru cei care abia descopera acest gen de evenimente sa vada ce inseamna un festival cu tot tacamul. Cu seminarii, cu milongi de zi si de seara, cu mai multe evenimente in paralel. Cam ce inseamna sa stai de cand te trezesti pana cand adormi numai in “program” de tango. Sa vezi si alti oameni care danseaza tango, altii decat cei de la cursurile si de la milongile din orasul tau.


Pentru ca profii care predau sunt numai din tara, (Cluj, Sibiu, Brasov, Timisoara, etc) este o buna ocazie pentru toata lumea - care nu a avut cum sa ajunga la cursurile lor - sa-i vada acum, sa-i cunoasca, sa le afle metoda si filozofia. Sunt profesori care au dat poate unii dintre cei mai faini dansatori de tango de la noi acum. Merita incercarea.


Un moment interesant pe care l-am studiat la aceste editii a fost concursul Jack & Jill. Scurt concurs de dans la care se pot inscrie cei cu maxim 2 ani de tango. E bine sa participati. De ce. Acolo am descoperit noii dansatori buni de tango. Noile generatii. Este concurs cu premii. Iar premiile sunt consistente. Pass-uri la festivalurile care urmeaza in Iasi, Timisoara, Cluj, Brasov, Bucuresti, etc. Nu premiile in sine sunt importante, dar in multimea de oameni adunata acolo este un moment in care cei mai vechi sa-i vada si sa-i remarce pe cei noi din toata tara. Cam toate locurile intai la acest concurs au fost luate de Timisoara, sunt curioasa anul acesta cine castiga :) Creste presiunea?


Un alt moment interesant este ronda profesorilor din tara (nu Bucuresti). Sunt invitati sa danseze toti profesorii de la toate scolile din tara, si credeti-ma, nu sunt putini deloc. Poti face o milonga numai cu ei. Ronda este plina. Si este interesant sa vezi cum au evoluat fiecare de la an la an. Si sa aflii pana in ce orase a ajuns tangoul in Romania. Anul trecut a fost un moment dragut cand acesti profesori au fost rugati sa danseze cu participanti care erau pentru prima data la Avrig. Cateodata imi pare rau ca nu mai sunt la inceputuri. Cred ca este un sentiment sa dansezi cand esti pentru prima data la Avrig cu un prof.... mie mi-ar tremura picioarele :)))

Nu are sens sa repet lucruri despre organizare impecabila de la program pana la cel mai mic detaliu. Cine a mai fost la Tango Cazino si la Avrig, chiar nu cred ca a gasit ceva despre care sa se poata plange.



Un eveniment marca Compania de Tango Cluj, Libertango (BV) si Tango Studio Sibiu.






Comentarii

Cautati in acest blog