How to have fun in big tango events


Dragilor, am o veste noua pentru noi: facem niste evenimente traznet, care pocnesc de troznesc, dar sunt alti dansatori mult, dar muuuult mai buni decat noi... :) Avem de ales: sa stambam din nas, sau sa ne antrenam cot la cot cu ei, pana devenim la fel de buni! Sa fim vulturi sau sa fim curcani?

Avem un eveniment de tango in Romania care surclaseaza toate evenimentele din tara de departe, cu peste 400 de participanti, cu participare internationala buna, la care vedete precum Noelia si Carlitos isi doresc sa vina sa have fun. Inca odata, Bucurestiul a avut o reprezentare masiva, cam 80 de oameni din 400, zic eu ca e ceva!

De obicei ocolesc cu grija mega evenimentele de 800-900 de persoane, aici nu stiam cu exactitate ce-o sa fie, stiam ca vreau sa merg, inca din iarna. Multe experiente interesante, din multe puncte de vedere. A fost prima data in viata mea cand am dansat intr-o ronda care avea trei piste paralele, alaturi de dansatori mega buni, printre profesorii care au predat la cursuri. Este un sentiment...

La Cluj si la Brasov mi-am reconfirmat lucruri pe care le invatasem deja cu alte ocazii. Deci daca ne dorim sa “have fun” intr-un eveniment de amploare, putem sa tinem seama de urmatoarele notite (gen: cum si cand sa dansezi mai mult de 5 tande la o milonga de 5-8 ore, etc.) :
  • Daca vrei sa prinzi momentele importante: In primul rand nu-ti lua bilete de calatorie inainte de anuntarea programului eventului. S-ar putea sa ai surpriza ca spectacolul de joi, sa se mute duminica dupa decolarea avionului catre casa ta... so nu te grabi ca fata mare la maritat, de preferat asteptarea publicarii desfasuratorului evenimentului ca sa stii ca prinzi exact punctele care te intereseaza.
  • Daca vrei sa-ti pastrezi energia pentru tande bune: La milongile de seara aglomeratia cea mai mare este intre orele 0:00 si 3-4 dimineata n-are sens sa-ti pui pantofii sa ti se umfle picioarele pe tocuri stand in picioare la demonstratii de cate 5 dansuri ale maestrilor; menajeaza-te pentru dansuri faine dupa acest interval orar. Se poate dansa si in glomeratie mare, dar mai pe loc asa si cu senzatia ca faci sex in soapta sa nu deranjezi vecinii... mai la fereala, sa nu te agatze gancho-urile din fata.
  • Daca vrei sa dansezi bine la milongile de seara: unde sunt anuntate si show-uri cu profesori, trebuie sa te trezesti devreme: adica, daca milonga incepe la 10-11 seara, poti sa ajungi linistit la momentul de show pe la ora 1-2 dimineata, cat sa prinzi demonstratiile daca te intereseaza, sau dupa, sa-ti savurezi cafeluta, sa-ti iei un “mic dejun”, sa socializezi fara sa-ti pui pantofii pana cand se mai rareste aglomeratia pe ronda si pe undeva dupa ora 4 dimineazta sa incepi dansul. Pana la ora sapte cand e lumina cat casa, rupi pingelele, apoi iei “pranzul” la hotel intre 7 si 9 dimineata si iti faci somnul de “dupa-aminaza” pana la panz cand incepe milonga de zi.
  • Daca iti doresti sa dansezi bine la milonga de zi: la un festival atat de mare si chiar si la maratoane mai mici, la incepere este destul de liber si aerisit, poti sa-ti iei masa chiar acolo pana se aduna lumea cu care sa dansezi, cu cat se apropie ora inchiderii cu atat este mai aglomerat si mai cald (cald este oriunde pe timp de vara! Ca vara.... e ca vara!).
Am asistat la tande, atat in milonga de zi cat si in cea de noapte unde rondele, cu una, doua sau chiar trei piste, stateau pur si simplu in loc. Incercam sa fac poze si nu treceau cuplurile prin dreptul obiectivului. Dansau pur si simplu pe loc.
  • Daca doriti fluiditate pe pista: Atentie la dansatorii mega buni. Am trait experienta in care am vazut cupluri de dansatori super-mega experimentati cum intrau in ronda in sir indian - stiam smecheria asta, auzisem de ea, dar nu o vazusem efectiv – unii dupa altii, eliminand alte cupluri mai putin experimentate dintre ei, aruncandu-i efectiv pe pistele laterale. Primul si ultimul dintre ei scapa turma, n-aveti sanse sa ramaneti inserati intre ei. Parol! Daca va puteti pune in urma lor, o sa va bucurati de o pista buna. E ca pe sosea noaptea pe ceata cand te pui in spatele tirului care deschide drumul.
  • Daca ramaneti pe ronda intre tande asteptand urmatoarea tanda, incercati sa evitati locurile de acces pe pista in fata voastra, pe acolo urmeaza sa intre fluvii de alte cupluri, iar voi o sa ramaneti blocati pe loc. Dragi leaderi, folositi va rog acceptul si dati acceptul altor cupluri sa intre in ronda. N-am mai vazut atata lipsa de comunicare intre leaderi. Si culmea erau dansatori vechi si consacrati. Noi stateam la rand sa intram in ronda dupa acceptul primit (multumim!) si vin altii din spate si se baga in fata noastra! Really! That was really smart! :(
Ca muzica si DJ, o mare surpriza placuta a fost Andres Molina ca DJ. A tinut milonga de sambata noapte la mare inaltime. Nu-i pot reprosa nici macar o tanda... poate cortinele dinspre dimineata au fost cam lungi... sau picioarele mele erau prea ostenite?

Cea mai si cea mai mare descoperire au fost Solo Tango Orquesta. Baietii canta de rup instrumentele in doua. Au nerv, zvac, se distreaza la propriu si ei de ceea ce fac, o fac din toti rarunchi. Nu-i ratati. Am dansat pe muzica lor live. Desi oboseala dadea tarcoale pe la glezne, datorita milongii de amiaza, dupa cateva dansuri pe muzica lor am plecat plina de energie, as mai fi putut s-o tin asa o vreme. Transmit o adevarata energie vie! Inregitrarile de pe net nu sunt nici pe departe ce se intampla in realitate. Nu redau nici jumatate din realitate si am filmat langa ei, langa boxa.

So, putem lua ce-i mai bun dintr-un mega eveniment, trebuie doar sa stim ce, cand si cum, ca sa ne pice bine :)



Comentarii

Cautati in acest blog